Afişări:

sâmbătă, 15 mai 2010

@ www.capital.ro: De ce se implică Biserica în măsurile guvernului?

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 14 Mai 2010
"Instituţiile de cult cu cea mai mare prezenţă din România devin tot mai implicate în ceea ce priveşte criza din România. După ce alaltăieri Biserica Ortodoxă Română a trimis un comunicat de presă în care a solicitat ca locaşurile de cult să fie în continuare sprijinite chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară, ieri Arhiepiscopia Romano-Catolică a trimis un comunicat de presă în care şi-a exprimat poziţia faţă de măsurile recente ale guvernului.
Dacă BOR şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la continuarea finanţărilor pentru locaşurile de cult, Arhiepiscopia Romano-Catolică dezaprobă reducerea la 600 de lei a indemnizaţiei pentru creşterea copilului nou-născut începând cu 1 iunie, arătând că măsura neîndreptăţeşte familiile tinere sau care şi-ar dori copii.
Potrivit unui comunicat de presă de joi al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preşedintele Traian Băsescu "a demonstrat lipsă de consideraţie faţă de nou-născuţi, în general şi faţă de familiile lor", în recenta întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor aflate la putere, în timp ce BOR spune că "tocmai pentru a depăşi atât criza morală şi spirituală, cât şi pe cea financiar-economică actuală, considerăm că trebuie continuate lucrările la bisericile aflate în construcţie, chiar dacă ritmul de execuţie va fi mai lent".
"Continuarea lucrărilor de construire a bisericilor, ca şi începerea construirii altora, asigură noi locuri de muncă şi combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate socială", se arată în comunicatul Patriarhiei Române, după ce guvernul a adoptat o hotărârea în baza căreia a repartizat 13 milioane de euro pentru finanţarea unităţilor de cult.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice avertizează că "o asemenea măsură financiară (reducerea indemnizaţiei pentru mame n.r. ) ar dezechilibra situaţia familiilor româneşti şi ar atenta la viitorul ţării".
De obicei, Bisericile majoritare din România au fost destul de rezervate în a-şi face publice opiniile cu privire la ce se întâmplă în societate, preferând să stea deoparte. Excepţie face scandalul în care au fost implicate Catedrala Sfântul Iosif şi Millennium Building." - am incheiat citatul.

Cand o sa va dati seama ca acea credinta a oamenilor in Dumnezeu nu are nici o treaba cu bisericile si gastile de imbuibati din ele? Unde e smerenia? In jeep-uri care costa cat 3 apartamente? In paftale si cruci de aur de sute de grame? In haine poleite cu aur? In imobile de milioane de euro retrocedate de stat care le platese acum "smeritelor" fete bisericesti chirii de zeci si sute de mii de euro!
"Nu huli" vor spune multi! Eu cred cu tarie ca FAPTUL CA SPUN LUCRURILOR PE NUME E UN PACAT MAI MIC DECAT CELE ENUMERATE MAI SUS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger