Afişări:

luni, 17 ianuarie 2011

Joaca de-a greva si boicotul...

Sunt şofer. Şi am remarcat o crestere drastica a preţului la combustibil in ultimul an. De fapt, am fost mai mult decât mirat când,cu o săptămână înainte de anul nou, preţul la benzină la o anumită benzinărie era 4,96 lei, iar pe 3 ianuarie era 5,11 lei.
Nu de mult, unii şoferi din tara si din Sibiu au avut o iniţiativă de boicotare a benzinarilor: blocarea benzinăriilor şi plata cu mărunţi. Teoretic, o campanie interesantă. Practic, însă, o campanie care mai mult i-a deranjat pe ceilalţi şoferi care se grăbeau. O campanie care a dat bine la ştiri, dar care a dus la disensiuni chiar între cei care suferă la fel, adică şoferii.
Dar din nou revin la faptul că trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul: cred că nici de această dată oligarhii petrolieri nu se vor sinchisi de acest protest. Şi nu pentru că am trecut de faza câtorva incidente izolate, cu nişte băieţi care oricum nu pot face nimic împotriva sistemului mamut al benzinăriilor.
Indiferenta petroliştilor ţine de dependenţa noastră, a clienţilor, pentru acest produs. În primul rând, sunt firmele de transport, care trebuie să alimenteze. Şi ăştia sunt grosul, bagă mai multă motorină în dube şi TIR-uri decât noi, şoferii obişnuiţi. Apoi sunt micile firme de curierat, agenţii cu maşini de firmă (stiu unii care abia stiu cat costa litrul..), taximetriştii - oameni care nu îşi permit să facă pauză nici măcar o zi de la alimentare (eventual au făcut plinul duminică şi speră să nu mai fie nevoie 3 zile de vizita la pompă).
Nu pot să îi uit pe şoferii indiferenti, pentru care primează interesul propriu în detrimentul interesului general. Ori aplică regula resemnării ("lasă că fac ăia protest şi fără mine, tot degeaba, nu se va întâmpla nimic"), ori regula egoismului ("eu trebuie să bag benzină, lasă că fac ăia prostest şi pentru mine").
Dragi protestatari...nu bateti in poarta care trebuie. De ce nu vad un apel de genul: Haideti sa ne strangem tot poporul in ziua X, sa-i luam pe sus pe toti cei care au guvernat, au jefuit si au vandut tara in ultimii 20 de ani, sa facem un tribunal al poporului si sa infunde puscariile pe viata? Daca mai confiscam si averile lor si ale rudelor pana la gradul 4, luam inapoi la stat ce s-a privatizat abuziv sau s-a vandut pe doi bani platim o buna parte din datoria externa si se poate relansa si economia. In 1989 ati iesit in strada. Aveati case, loc de munca sigur si ati iesit pentru libertate si alimente "fara cartela". Acum nu mai aveti nici un sfert din ce ati avut atunci, dar nu iese nimeni in strada. Suntem ca o turma de oi imprastiate si sfasiate de lupi. Nu mai avem nimic, nici macar demnitate, ne resemnam mai rau decat sub jugul otoman si asta fara lupta. Trezirea popor Roman!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger